Thursday, March 22, 2018 07:13:14 PM

Balu PI Bala saman semula Najib, Rosmah dan 7 lagi

Photo Gallery1 Photo By V Anbalagan - Fri Aug 11, 8:51 am

A-Santamil-Selvi-najib-rosmah2PETALING JAYA: Keluarga penyiasat bebas mendiang P Balasubramaniam sekali lagi memfailkan saman terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, isterinya Datin Seri Rosmah Mansor dan 7 yang lain, kali ini atas alasan mengalami kesengsaraan disengajakan akibat terpaksa meninggalkan Malaysia dan tinggal di India.

A. Santamil Selvi, yang bertindak bagi harta pusaka Balasubramaniam dan anak mereka berkata, kesemua 9 defendan telah memaksa mereka meninggakan rumah mereka di Malaysia dan kehilangan kehidupan normal mereka, selain mengalami kerugian kewangan dan bukan kewangan.

Mereka mendakwa telah mengalami trauma dan penderitaan mental yang disebabkan oleh defendan dan kehilangan tempat berteduh di persekitaran yang biasa.

Santamil bersama-sama dengan 2 anaknya, Kishen dan Menaga menuntut ganti rugi dengan faedah kerugian yang dialami sejak Julai 2008 ekoran persekitaran dilalui mereka selama 5 tahun.

“Defendan masing-masing bertanggungjawab atas kesengasaraan atau kemudaratan disengajakan yang disebabkan dan diderita oleh plaintif,” kata mereka dalam saman difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bulan lepas….

Photo Gallery

Leave a Reply

Comments are closed on this post.