Sunday, October 25, 2020 10:23:07 AM

Sri Lanka, masih banyak untuk diteroka dan dijelajah

Photo Gallery1 Photo By Nizha Periaswamy - Wed Sep 12, 10:56 pm

Sering dijolok sebagai “Mutiara Lautan Hindi”, negara kecil di bawah negara tanah besar, India iaitu Sri Lanka masih belum diteroka sepenuhnya oleh pelancong, menjadikan ia satu destinasi eksotik yang wajib ada dalam senarai.

Dengan mengambil perkara itu, buat pertama kalinya di Asia atau lebih tepat di Malaysia negara kepulauan Sri Lanka tampil dengan majlis makan malam bagi menawarkan pendedahan istimewa mengenai aspek pelancongan negara itu.

Sri Lanka Tourism Extravaganza di Malaysia yang diadakan pada Sabtu lalu membawa penggiat pelancongan yang terdiri daripada agen, usahawan dan syarikat terlibat ke sebuah acara penuh berwarna-warni menonjolkan warisan negara yang kaya dengan kepelbagaian budaya dan tradisi.

Acara tersebut dilancarkan oleh Suruhanjaya Tinggi Republik Sosialis Demokratik Sri Lanka dengan kerjasama Biro Promosi Pelancongan Sri Lanka (SLTPB) bertujuan untuk mempromosikan Sri Lanka sebagai destinasi pelancongan pilihan di samping menyerlahkan elemen seni tari dan muzik yang turut dituntut sebagai sifat autentiknya.

Menariknya, pihak penganjur membahagikan seluruh pengalaman pelancongan dalam 8 kelompok iaitu Warisan (Heritage), Perayaan (Festivity), Kemurnian (Pristine), Pemandangan (Scenic), Esen (Essence), Keterujaan (Thrills), Penerokaan (Wilderness) dan Kebahagiaan (Blissfulness).

Photo Gallery

Leave a Reply

Comments are closed on this post.

Skip to toolbar